Reserveren

Hoe ver van tevoren moet ik mijn bestelling plaatsen?

We raden je aan de gewenste aankomstdatum van je bloemen zo vroeg mogelijk te boeken. Hoe eerder hoe beter natuurlijk. We nemen met liefde alle bestellingen aan, maar onze agenda kan vol raken. Stuur mij gerust een berichtje om te kijken of ik ruimte heb.

Mijn bestelling is geplaatst! Wat moet ik nu doen?

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je handige verzendinstructies waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij je waardevolle bloemen naar ons op kan sturen. Ook nemen we binnen 24 uur contact met je op om je verder op de hoogte te brengen.

Hoelang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Zodra we de bloemen hebben ontvangen, prepareren en drogen we de bloemen zodat het vocht onttrokken wordt. Dit droogproces duurt gemiddeld drie a vier weken. Zodra de bloemen volledig uitgedroogd zijn gaan we bezig met het ontwerp. Van alle items vanaf de afmeting 15x15 cm wordt van tevoren een ontwerp gestuurd. We beginnen pas met het ingieten nadat jij het ontwerp hebt goedgekeurd. Dit geldt niet voor kleine items zoals bijvoorbeeld de hartjes en waxinelichtjes. Dit heeft ermee te maken dat dit kleine afmetingen betreft waardoor wij voornamelijk naar het technische aspect kijken: welke bloem past waar mooi qua grootte en samenstelling.

Elke laag hars hardt uit in enkele dagen. Dit is een duurzaam proces, want er gaan meerdere lagen hars in een ontwerp. Zodra het laatste laagje volledig is uitgehard halen we de stukken uit de mal en wordt het geschuurd, gepolijst en afgewerkt. De duur van het gehele proces verschilt, maar hou rekening met 8-12 weken.

Preparatie

Wanneer moeten mijn bloemen aankomen?

Om het mooiste resultaat te behalen, adviseren wij ze niet later dan 24-72 uur na de gelegenheid aan te leveren, afhankelijk van de conditie en verzorging van de bloemen. Wij drogen de bloemen met een speciale poeder die de kwaliteit en de kleur van de bloem zo goed als mogelijk behoudt. Hoe eerder ze worden aangeleverd, des te mooier het resultaat.

Waar kan ik mijn bloemen afleveren?

Deze kunnen verstuurd worden naar:

Miibiza floral preservation

Oudlandsestraat 72

4651ME Steenbergen

Of op afspraak persoonlijk worden afgegeven op bovenstaand adres. 

Moet ik mijn bloemen vooraf drogen?

Nee hoor! Wij gebruiken een unieke techniek om bloemen te drogen die de kleur en kwaliteit van de bloemen zo goed mogelijk behoudt.

Hoe kan ik mijn bloemen het beste bewaren tot ik ze verzend?

U kunt uw bloemen het beste koel bewaren. Uiteraard is het ideaal wanneer uw bloemen water tot zich kunnen nemen. Zet een op steel gebonden boeket bijvoorbeeld in een vaasje/glaasje water in een koele, donkere ruimte. Als uw bloemen op een houder, en dus in oase gestoken zijn, kunt u eventueel wat water toevoegen aan de oase. Bij losse bloemen kunt u waterbuisjes vragen bij uw bloemist.

Worden al mijn bloemen gebruikt?

Bij aankomst zal ik al je bloemen zorgvuldig beoordelen en de mooiste en gezondste bloemen/groen uitkiezen om in de ontwerpen te verwerken. Als je het meeste uit je bloemen wilt halen, raad ik je aan een Large of Extra large maat te kiezen voor je gieting. Ik stuur geen extra bloemen terug.

Veranderen de bloemen in het droogproces?

Wij drogen de bloemen op professionele wijze waardoor we zoveel mogelijk van de originele vorm, textuur en kleur van de bloemen behouden. Wel worden rode/paarse bloemen vaak een stuk donkerder. Dit komt omdat het vocht uit de bloem onttrokken wordt. Het vocht zorgt namelijk voor de ‘felle’ rode/paarse kleur. Ook witte bloemen kunnen iets geler worden. Voor de rest hangt dit af van de kwaliteit van de bloem, het aanwezige kleurpigment en de soort bloem.

Verkleuren mijn bloemen en wordt epoxy geel?

Miibiza gebruikt epoxy van de hoogste kwaliteit. De epoxy bevat UV-stabilisatoren die de vergeling van de hars tegengaan. Als je je bloemstuk echter op een plek met direct of indirect zonlicht bewaart, zal je blok sneller vergelen. Bewaar je preparatie hierom nooit in de zon of in fel daglicht. Het is echter niet uit te sluiten dat de hars en/of uw bloem door de jaren heen verkleurd. Hier wordt geen garantie op gegeven.

Ik heb verse rouwbloemen maar nog geen as, wat nu?

Zodra wij de bloemen ontvangen starten wij met het droogproces van de bloemen. Het is gebruikelijk dat het rond de vijf weken duurt voordat de nabestaanden de as ontvangen. Wij bewaren de bloemen tot die tijd in een luchtdichte ruimte zodat we de preparatie of het sieraad kunnen afwerken op het moment dat je het as hebt ontvangen.

Onderhoud

Hoe verzorg ik mijn gieting?

Elk stuk is gemaakt van hoogwaardig hars dat zeer duurzaam is, maar toch moet het met zorg worden behandeld. De verzorging is heel eenvoudig. Hou je stuk uit direct zonlicht voor een optimale bescherming. Je kunt je stuk ook af en toe afvegen met een pluisvrije microvezel doek. Het is echter niet uit te sluiten dat de hars en/of uw bloem door de jaren heen verkleurd. Hier wordt geen garantie op gegeven.

Extra informatie

Wat zijn belangrijke dingen waar ik rekening mee moet houden?

Een in hars gegoten bloem vormt een bijzonder mooie en blijvende tastbare herinnering aan een dierbaar persoon of moment. De volgende zaken zijn belangrijk om te weten;

– Een hars gieting kan mislukken. Lever dan ook, indien mogelijk, extra bloemen aan. Wij drogen zo veel mogelijk bloemen en kiezen de mooiste voor uw hars gieting(en).
– Wij gieten de hars z.v.m. luchtvrij. Het kan echter voorkomen dat er tijdens het uitharden alsnog een luchtbel/vlies ontstaat.
– Uw bloem wordt eerst gedroogd. Dit kan er voor zorgen dat de bloem iets krimpt en de kleur een tint afwijkt van de verse bloem.
– De hars kan de bloem wat impregneren. Hierdoor kan het blad (plaatselijk) semi-transparant worden.
– De hars bevat een UV filter. Het is echter niet uit te sluiten dat de hars en/of uw bloem door de jaren heen verkleurd. Plaats uw gieting ten alle tijden uit de zon voor een lange levensduur. Hier wordt geen garantie op gegeven.
– De meeste gietingen worden in meerdere lagen gegoten, dat kan zichtbaar zijn als zodanig.
– In een zeldzaam geval kan het voorkomen dat (lucht)scheuren ontstaan. Dit is niet door ons te herstellen.
– De hars kan soms een iets wat gelige of juist een witte kleur/zweem hebben. Vooral wanneer het een grote gieting betreft kan het zijn dat de hars door warmte ontwikkeling wat geel/troebel kan kleuren.
– Het is mogelijk om persoonlijke items zoals sieraden of as mee te gieten. Dit is geheel op eigen risico!
– Iedere gieting wordt met de hand gemaakt. Hierdoor kan de compositie, hoogte en afwerking per stuk verschillen.

Hoe zit het met annuleren/garantie?

Annuleren?
Wanneer u besluit uw preparatie te annuleren, vragen wij u dit binnen 24 uur te doen. Dit omdat er vrijwel direct inkoop/arbeidskosten worden gemaakt. Eventueel gemaakte kosten kunnen op u worden verhaald.

Garantie?
Een preparatie is een ambachtelijk maatwerk product. Om deze reden zijn onze producten uitgesloten van herroepingsrecht (u kunt uw order niet retourneren). Neem bij vragen over uw order altijd contact met ons op. Wij zorgen er voor dat uw reclamatie in alle redelijkheid wordt behandeld. Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met uw bestelling.
Wij verzenden onze preparaties verzekerd. Eventuele transportschade zal dus door ons worden hersteld.

Kan ik mijn bestelling wijzigen nadat deze is geplaatst?

Absoluut. Als je een ander artikel wilt toevoegen kan je een nieuwe bestelling plaatsen. Wij zien alle bestellingen die je plaatst en zorgen ervoor dat de nieuwe producten worden toegevoegd aan je eerdere bestelling.

Als je bij nader inzien je bestelling wilt ‘upgraden’ of een speciaal verzoek hebt dat je bent vergeten, neem dan contact met ons op via info@miibiza.nl

Ik heb zelf bloemen gedroogd, kan ik deze bloemen laten prepareren?

Ja zeker! Het maakt niet uit of ze een maand of tien jaar oud zijn, zolang je ze nog steeds mooi vindt zoals ze eruit zien, kunnen wij ermee werken. Het is ook mogelijk om het boeket na te maken van een foto.

Hoe kan ik betalen?

Bij Miibiza bieden we meerdere mogelijkheden om te kunnen betalen. je kan in één keer betalen of veilig in 3 termijnen.

Factuur is voor een reservinging vaak de beste keuze.

Bij het plaatsen van een reservering ver vooruit (het verzenden van de bloemen gebeurt pas over 2 maanden of later) is het ook mogelijk om middels factuur te betalen. Dan betaal je bij reserving 50% en het reseterende 50% als het item klaar is en verzonden kan worden.

 

  • iDeal
  • Paypal
  • Klarna (betaal nu, achteraf betalen, betaal in 3 delen)
  • In3
  • Factuur