As verwerken in epoxy

Gepubliceerd op 3 mei 2024 om 14:25

 

Na het overlijden van een dierbare moeten er veel moeilijke beslissingen worden genomen, zoals over de bestemming van de as. Velen kiezen ervoor om de as uit te strooien op een mooie en betekenisvolle plek of om de as thuis in een urn te bewaren. Het bewaren van as is een prachtige manier om herinneringen levend te houden.

Als je ervoor kiest om de as te bewaren, zijn er verschillende opties beschikbaar. Je kunt ervoor kiezen om de as op de begraafplaats in een muur te bewaren, de as te laten verwerken in een tattoo, of de as te laten integreren in epoxy, ook wel bekend als (epoxy)hars.

 

Een Mooie Manier om Herinneringen aan een Overledene te Bewaren

 

Vaak kiezen mensen ervoor om een bloem uit het rouwboeket of een andere betekenisvolle bloem te laten verwerken, wat resulteert in een tastbare herinnering en een speciaal decoratief item voor thuis. Voor velen biedt dit een waardevolle manier om het rouwproces te verwerken. Voordat de bloemen en as in epoxy worden gegoten, moeten de bloemen eerst gedroogd worden. Dit gebeurt onder andere met behulp van zand met silicagel bolletjes, die na enkele weken al het vocht uit de bloem absorberen terwijl de bloem vorm en kleur behoudt. Nadat de bloemen volledig zijn gedroogd, kunnen ze in lagen epoxy worden gegoten. Aangezien elke laag enkele dagen nodig heeft om uit te harden, is het gietproces een tijdrovend proces.

Vaak kunnen nabestaanden pas na enkele weken de as ophalen bij het crematorium, zodat ze voldoende tijd hebben om te beslissen wat ze met de as willen doen. Als je overweegt de as te verwerken in een item, laat het ons weten zodat we de bloemen luchtdicht kunnen bewaren. Op deze manier blijven de bloemen in optimale staat totdat we de as ontvangen. Dit zorgt ervoor dat de bloemen hun prachtige kleur en textuur behouden.

 

Het integreren van as in epoxy.

 

As kan op verschillende manieren worden verwerkt, bijvoorbeeld in bloemenpreparatie met epoxy. De populairste methoden zijn het strooien van de as in de epoxylaag onder de bloemen in het stuk. Er zijn ook tal van andere manieren en mogelijkheden om as te integreren in een epoxy stuk. De as wordt verwerkt in een aparte laag epoxy, die eerst moet uitharden voordat de bloemen worden toegevoegd. Het bijzondere van het verwerken van as in epoxy is dat je de as en bloemen van je dierbare samen kunt bewaren in één geheel, wat een prachtige herinnering creëert.

Nadat het stuk is ingegoten en de epoxy is uitgehard, is het bijna voltooid. Allereerst wordt het stuk afgewerkt door eventuele oneffenheden weg te werken met schuren. Vervolgens wordt het gepolijst, waardoor het een prachtige glans krijgt en je een fantastisch eindproduct verkrijgt.

 

As verwerken in rouwstuk met bloemen

 

Geïnteresseerd in het verwerken van bloemen en as samen in epoxyhars? Dat doen wij graag voor je. Neem contact met ons op of plan een reservering

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.